Fastighetsuthyrning

Vi hyr ut ett antal olika objekt, bland annat flygelbyggnader, lägenheter, torp, kontor, lokaler och lagerplatser. Vi har idag 70 hyreskontrakt.

Bostäder och kontor
Vi renoverar i vackra herrgårdsmiljöer, vilket gör att nya utrymmen kontinuerligt iordningställs för boende och arbete.

Lokaler
Vi har lokaler i olika storlekar på Herresta och Marietorp samt i Stallarholmen.

Herresta
Inom Herresta Säteri är 20 fastigheter, med för närvarande 23 bostäder iordningställda för uthyrning.

Mariefred
Cirka 5 km från Mariefred ligger Östra Viggeby, ett lugnt och naturskönt område, där vi har ett litet hus, totalrenoverat 2008.

Marietorp
Marietorps Gård ligger belägen 5km från Läggesta station vid länsväg 223. Gård har en historia från 1600-talet, då flera av de nu befintliga husen byggdes. Gården fick sitt nuvarande namn då det 1633 skänktes till kung Gustav II Adolfs gemål Maria Eleonora, som också innehade Gripsholms län i änkesäte. Gården var under långa tider ett donationshemman till Gripsholms slottförvaltare. Gården friköptes 1759.

Gården drivs idag av Herresta Godsförvaltning som bedriver jordbruk, skogsbruk, jakt, fårproduktion och uthyrning av bostäder. På gården ligger 9 fastigheter med sammanlagt 11 bostäder i varierande storlek. På Marietorps Gård finns en nybyggd panncentral och solceller. Panncentralen är i fulldrift och levererar fjärrvärme till samtliga fastigheter samtidigt som solenergin genererar el till samtliga hyresgäster på Marietorp.

 

Stallarholmen
På Rosendalsvägen 7-11 ligger 3 tvåvåningshus med 4 lägenheter i varje.

På Husbyholmsvägen ligger 2 st fastigheter i markplan, med 4 lägenheter i varje samt en lokal i källarplan.

På Husbyholmsvägen ligger också fastigheten Husbyholm (f.d. Selaöhemmet). Där har iordningställts ett antal rum och små lägenheter, som upplåtits till Socialkontoret i Strängnäs kommun, för personer inom kommunen som behöver stödboende.

Mälsåker

På Mälsåker hyr vi idag både lägenheter och hus.

Intresseanmälan
Om du är intresserad så lämna gärna en intresseanmälan med beskrivning av fastighetstyp och även egna intressen.